Word ook Ontspannings-Brei-Buddy

Brei-Buddy polswarmer in de maak
Breien is een moment voor jezelf nemen om te ontspannen

Loopt jouw hoofd soms helemaal over?

Je zorgt voor iedereen en dat is geweldig, maar hoe zit het met jou? Je gedachten tollen door je hoofd. Er zijn zoveel dingen waar je aan moet denken, zoveel dingen die je moet doen, dat je het soms even niet meer weet. En dat zorgt voor  stress…

Mediteren? Daar kun je de rust niet voor vinden.
Je kunt niet terugvallen op bestaande patronen omdat die niet effectief zijn gebleken. Dus moet je iets nieuws gaan proberen.

Dit was precies hoe ik mij een aantal jaar geleden voelde. En toen werd ik overvallen door een burn-out. 

Eventjes alles loslaten en tot jezelf komen

Ik snakte naar een moment om te kunnen ontspannen. Maar hoe dan? Wanneer dan? 
Breien is geen tovermiddel bij het oplossen van stress, maar het kan je wel enorm ondersteunen bij het vinden van ontspanning. Voor mij (en vele andere breiers) is breien de beste manier om die rust te vinden.
Ik heb tijdens mijn burn-out geweldige professionele hulp gehad. Het genezingsproces was hard werken, maar breien heeft mij hier enorm bij ondersteund.

Daarom heb ik voor jou de online cursus Breien voor meer Ontspanning ontwikkeld.

Het geheim van breien

Breien is een serie ritmische, herhaalde, geautomatiseerde bewegingen die veel hersencapaciteit vraagt. En hoe meer hersencapaciteit je gebruikt voor het breien, hoe minder er overblijft om te stressen. 
Het is een belangrijke vorm van hersentraining omdat je vooruit denkt, je aandacht richt, visuele informatie verwerkt, de fijne motoriek gebruikt en nog veel meer. 
Bovendien is breien een tweehandige, kruislings gecoördineerde beweging waarbij de hersenhelften moeten communiceren, zoals bijvoorbeeld bij Tai-chi. De ontspanning die het breien teweegbrengt, helpt je hersenen om de opgebouwde stresshormonen te neutraliseren. Dit kun je vergelijken met bijvoorbeeld yoga.

Breien heeft mij zo ontzettend geholpen tijdens stressvolle situaties, dat ik deze kennis graag met jou wil delen.

Ontdek hoe ook jij beter kunt ontspannen door te breien

Tijdens de online cursus “Breiles voor meer Ontspanning” worden we Ontspannings Brei-Buddies en help ik je bij het omgaan met stress en spanning. Je gaat het breien inzetten als middel voor ontspanning!
Wanneer je zonder druk bezig bent om iets moois te maken, dan gaat dat jou ontzettend veel opleveren.

Na de cursus “Breien voor meer Ontspanning” kun jij:

 • je altijd en overal ontspannen
 • je beter concentreren en focussen
 • trots zijn op wat je maakt
 • even “uit je hoofd komen”
 • oneindig veel nieuwe technieken en patronen ontdekken
 • je creativiteit steeds verder ontwikkelen
 • nieuwe mensen leren kennen
 • beter omgaan met je perfectionisme
 • breien (steken opzetten, recht breien, afkanten en in elkaar naaien)
  …. en nog veel meer…

Breien? Maar hoe dan?

Het gaat er niet om wat je breit, maar hoe je breit. Net als 90% van breiend Nederland ervaar ik telkens weer de  ontspanning van het breien. Ik heb ontzettend veel technieken en materialen uitgeprobeerd om voor jou de beste techniek en materialen te vinden zodat jij zo ontspannen mogelijk kunt breien. 

Je hoeft het niet alleen te doen

Ik geef jou tips over het breien aan de hand van mijn persoonlijke ervaringen. Ik zal je tijdens het leerproces enthousiasmeren, aanmoedigen en toejuichen.
Lesgeven en breien, daar word ik gelukkig van. Door middel van filmpjes, geschreven instructies en inspiratiemomenten ga ik jou op een ontspannen manier leren breien.
En onthoud goed: “Als jij iets niet snapt, dan heb ik het niet goed uitgelegd” dus je mag mij altijd om hulp vragen als het niet lukt.

Wat ga je breien?

Je begint gewoon met een recht lapje. Daar maak je lekker warme polswarmers van. Daar mag je trots op zijn, elke keer dat je ze draagt! Ze zijn en blijven een heerlijk warm aandenken.

Wanneer ga je beginnen?

Waar wacht je nog op? Je kunt deze cursus helemaal in jouw eigen tempo volgen, op de momenten dat het jou uitkomt.
De eerste 3 lessen zijn gratis introductielessen op het leren breien. Want Breien voor Ontspanning is meer dan steken op een pen produceren.
Zorg er wel voor dat je de lessen in juiste volgorde volgt, anders mis je essentiële informatie. Ik heb de lessen met veel zorg in deze volgorde gezet zodat jij er zoveel mogelijk profijt van zult hebben.
Pas als je de introductielessen hebt afgerond, ben je klaar voor de rest van de cursus.

Ben je klaar om te ontspannen?

Gratis kennismaken

In de eerste 3 introductielessen besteed je aandacht aan jezelf: hoe belangrijk is het dat jij een moment voor jezelf neemt? En hoe doe je dat? Ik geef je hier een aantal handvaten voor. Ook laat ik je zien welke materialen je nodig hebt om daadwerkelijk met het breien aan de slag te gaan.

Heb je de introductielessen gevolgd en wil je verder leren? Word dan Ontspannings-Brei-Buddy

Voor slechts 25 euro leer ik jou in een zorgvuldig opgebouwde online cursus hoe ook jij kunt leren ontspannen door te breien. Hiermee kun je altijd en overal een ontspanningsmoment voor jezelf nemen. Je begint met het breien van polswarmers; een niet te groot project, dus het duurt niet lang voordat je iets moois in handen hebt.

Basis-Brei-Benodigdheden

Om te breien heb je natuurlijk wel breinaalden en wol nodig; dit wordt uitgebreid besproken in les 3.
Je kunt deze zelf aanschaffen, of je kunt bij mij de Basis-Brei-Benodigdheden bestellen ter waarde van 35 euro met:
– Bolletje sokkenwol 
– Rondbreinaald
– Projecttasje
– Draadspanningshouder
– Wolnaald
Dan ben je er nu helemaal klaar voor…

Brei-Buddy polswarmerPolswarmers breien

Je begint met een recht lapje waar je een heerlijk paar warme polswarmers van gaat maken. Het enige wat je moet leren is steken opzetten, recht breien, afhechten en in elkaar naaien. Ik zal je hier stap voor stap mee helpen. En als je vragen hebt, dan kun je mij die altijd stellen.

In de lessen besteden we aandacht aan:

 • Steken opzetten
 • Fouten maken (of omgaan met perfectionisme)
 • Recht breien
 • Hoe ontspan ik tijdens het breien?
 • In bed breien? (jazeker, dat kan!)
 • Steken afkanten (afhechten)
 • Controle over je ademhaling
 • Polswarmers in elkaar zetten
  … en nog veel meer

Enquête over breiers en hun gewoontes

Om de breilessen zo goed mogelijk vorm te geven zodat iedereen eruit kan halen wat hij/zij nodig heeft, heb ik een enquête gemaakt. Hierin konden breiers vragen beantwoorden over hun hobby/werk.

Dit zijn de vragen van de enquête:

1. Waarom brei jij?
2. Hoe lang brei jij al?
3. Hoeveel geld geef jij gemiddeld per maand uit aan breien?
4. Wat doe jij met het moois dat je breit?
5. Welke brei-technieken gebruik jij?
6. Op welk moeilijkheids-niveau brei jij?
7. Wat brei jij het liefst?
8. Hoe/van wie heb jij leren breien?
9. Waar brei jij het liefst?
10. Welke breitechnieken zou je nog graag willen leren?
11. Hoe leer jij meestal iets nieuws?

Het aantal reacties was overweldigend: meer dan 750 enthousiaste breiers vertelden mij hun bijzondere verhaal. En de uitkomsten waren zeer veelzeggend en herkenbaar voor mij.
90% Van de breiers gaf aan dat ze breien voor de ontspanning die het hen geeft. Een aantal mensen gaf aan dat het hen helpt tegen eetbuien, stoppen met roken en bij de verwerking van trauma’s.

Dus… met de wetenschap dat ik niet de enige ben die het belang van breien ziet, heb ik mij vol enthousiasme gestort op het schrijven van de teksten en het opnemen van de filmpjes voor mijn online workshop “Breiles voor meer ontspanning”.

Binnenkort volgt hierover meer informatie. Wil je als eerste op de hoogte gehouden worden? Meld je dan hier aan voor mijn nieuwsbrief.

Arian breit buiten

Opvragen uitslag enquête over breiers en hun gewoontes

Hier kun je je gegevens achterlaten, dan zorg ik dat de uitslag van de enquête naar jou toegestuurd wordt. Bovendien meld je je hiermee aan voor mijn nieuwbrief zodat ik je op de hoogte kan houden van de activiteiten van Ik Spaar Garen. Je kunt je ten alle tijden onderaan een email afmelden voor het ontvangen van mijn berichten.

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.