Klein maar fijn

Ik Spaar Garen is een eenmansbedrijf met een groot hart voor de producten die gemaakt worden.
Het bedrijf is begonnen zonder startkapitaal, dus het huren van een winkel was geen optie. Ik wilde graag hetgeen doen waar ik echt blij van word: het maken van mooie producten met textiel dat ik niet meer gebruik.

Webwinkel

Mijn website en webwinkel heb ik zelf gebouwd met behulp van mijn zoon. Alles zelf in de hand hebben is natuurlijk heerlijk, maar je moet wel de kennis hebben (en in ons geval, ontwikkelen).
Het zakelijke en marketing-gedeelte van mijn bedrijf ligt mij veel minder dan de creatieve kant. Maar al doende leer je. 

Markt-Hortus-Alkmaar-herfst-2021

Markten

Ik sta ook af en toe op een gezellige kleinschalige markt. Meestal samen met mijn moeder, die ook een deel van het moois heeft gemaakt. Er is niets fijners dan om een klant hals-over-kop verliefd te zien worden op iets wat met zoveel liefde gemaakt is.
Dat voelt natuurlijk heel anders dan als je iets koopt in de webwinkel.

Sjaal Sneeuwwitje 1

Van mij voor jou, met een bijzonder verhaal

Elk product heeft zijn eigen verhaal. Of het nu gaat over het maakproces of over het materiaal waarvan het gemaakt is, alles is uniek.

Bijvoorbeeld de wanten die gemaakt zijn van een wollen onderrok van de klederdracht van een mevrouw uit Staphorst, of de sjaal “Sneeuwwitje” waar ik aan heb gewerkt toen alles even tegen zat. Deze verhalen maken dat het moois dat ik maak van onschatbare waarde is. Voor mij, maar ook voor jou.